Close

2017-06-06

FORMULA E 2017 – Montreal összefoglaló

Hosszas szünet és várakozás után elindult a Formula E bajnokságunk. A nyitó hétvégén 11 induló volt és 3 versenyző jelezte távolmaradását. Nem mondható nagy létszámnak viszont annál izgalmasabban zajlott le a Kanadai nyitófutam. A tesztek alapján elég nagy szórás volt az idők között, messze az élen Gál Miklóssal, de szerencsére ez az időmérő edzésre változott. Több visszatérő versenyző is volt a mezőnyben, köztük Fáy András illetve Bartha Márk akik hosszú kihagyás után tértek vissza a virtuális versenypályára. Na de lássuk mi is történt az időmérőn valamint a futamon.

Az időmérő edzést a teszteken végig elől lévő Gál Miklós nyerte meg Vida Márk valamint Kuti Horváth Csaba előtt. Érdekessége az időmérőnek hogy az 1-10 versenyző 1 másodpercen belül tudott lenni egymástól. A teszteken szenvedő Fáy András az időmérőn javítani tudott és feljött a 4. rajtkockába. 

A verseny szerencsére baleset mentesen indult, viszont többen is megforogtak ezért folyamatos volt a pozíció csere. A boxtaktika némi problémát okozott pár versenyzőnél ugyanis sajátossága a Formula E sorozatnak hogy egy boxkiállás akár 40 mp-t vesz igénybe így aki túl későn jött ki jelentős hátrányba került azokkal szemben akik az első 20 perc környékén jöttek ki boxba. 

Így járt többek között Vida Márk és Fáy András is , utóbbinak a dobogója is ráment boxkiállásra. 

A futamot végül Gál Miklós fölényesen tudta megnyerni, mögötte Vida Márk végzett a 2. helyen és nagy taktikai csatának köszönhetően Kackstetter Dániel végzett a 3. helyen. Sokáig úgy tűnt hogy Kuti Horváth Csaba is dobogón tud zárni de 2-3 nagyobb hibát is vétett a verseny alatt aminek köszönhetően csak a 8. helyen zárta a futamot. 

Folytatás két hét múlva Surfers Paradisen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.