Close

2017-10-02

rFactor FIA WTCC 2017 – Bajnokság végeredmény

Véget ért a nyári WTCC bajnokságunk amiket a kétezres éveket uraló autókkal rendeztünk. Természetesen ez alá a mód alá is saját magunk által alakított fizikát építettünk. Szép számmal jelentkeztek a bajnokságra, aminek a 70%-a ki is tartott a bajnokság végéig. Sok újonc pilóta is csatlakozott közösségünkhöz, akik közül jópáran kimagaslóan szerepeltek. A szezon elején meg tippelni sem lehetett, hogy ki fogja megnyerni a bajnokságot, sőt az utolsó futamig teljesen nyílt maradt a vb cím sorsa igaz akkor már csak 3 versenyző számára. A bajnoki cím egyik fő várományosa Fáy András volt aki több bajnoki címet nyert már , de Serbán Norbert és Vida Márk is jelezte , hogy számolni kell vele hiszen több bajnoki dobogót felmutattak már ők is. Sokáig úgy tünt, hogy az újonc Góth Viktor is beleszólhat a küzdelembe , de sajnos több futamot is ki kellett hagynia így esélyei teljesen elszálltak. További részletekért olvass tovább.

A csapatbajnoki cím abszolút esélyese volt a Race Dream Team a Fáy András – Vida Márk duóval, de sokak meglepetésére a Sirhán testvérek ( Isrhán Péter – Sirhán István ) oda-oda pirítottak a nagyok orra alá, de a King Motorsport is ( Góth Viktor – Tóth Károly ) megmutatta, hogy ők is tudnak az élen menni. 

A privátok között Serbán Norbert tűnt abszolút esélyesnek, kevesen tudták megszorongatni a bajnokság alatt, bár a szezon végére Szalavics József és Bartha Márk is felzárkózott rá, igaz Norbi több futamot is kihagyott a végén.

Az abszolút győztese a bajnokságnak Vida Márk lett 1412 ponttal, mögötte Fáy András végzett a második helyen 1022 ponttal, és a harmadik helyen Serbán Norbert zárt 1012 ponttal. 

A privát bajnokságot Serbán Norbertnek sikerült behúznia Bartha Márk és Szalavics József előtt. Érdekesség, hogy Bartha és Szalavics pont azonossággal végeztek a 2-3 helyen, de Bartha javára több dobogó volt írható, így ő lett a második. Pontok alakulása: Serbán Norbert: 540 pont, Bartha Márk 467 pont, Szalavics József 467 pont.

A csapatbajnokságot meglepetés nélkül a Race Dream Team fölényesen nyerte 2434 ponttal. A második a Sirhan Team lett 1540 ponttal, és a harmadik helyen a King Motorsport végzett 1091 ponttal.

Gratulálunk a dobogósoknak valamint minden versenyzőnek aki részt vett a bajnokságban. 

Októbertól indul az ŐSZI szezon, immáron 2017-es TC1-es autókkal. 

Várunk mindenkit szeretettel , erre a bajnokságunkra is. Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.