Close

2017-10-17

rFactor WTCC 2017 TC1 ŐSZ – Suzuka előzetes

A fárasztó nyári szezon és hosszas előkészületek után kezdetét veszi az első ŐSZI bajnokságunk amit szintén az rFactor köré építettünk, ám ezúttal a hivatalos 2017-es TC1-es WTCC modelleket fogjuk használni, teljesen egyedileg tervezett fizikával és persze saját festésekkel. Az első helyszín rögtön egy nehéz és technikás gumizabáló pálya lesz, nevezetesen Suzuka. A bajnokság előtti hivatalos tesztfutamokon átlagosan 16-18 pilóta vett részt aminek köszönhetően minden apró hibát orvosolni tudunk a bajnoki kezdésig. Az bebizonyosodott, hogy a gumikra figyelni kell hiszen 7-8 kör után már elkezd vészesen fogyni, tehát fontos lesz a taktika valamint a jó beállítás is a futamok során. A TV közvetítés jelenleg még egyeztetés alatt. Na de lássuk az idei pilóta felhozatalt röviden illetve néhány ismertetőt a pályáról. 

Rengeteg visszatérő versenyző csatlakozott a bajnoksághoz, akad olyan is aki több mint 8 év kihagyás után tér vissza hozzánk. A mezőnyt erősíti továbbá Vida Márk az SBR League újdonsült bajnoka vagy éppen Zsebe József aki számtalanszor megmutatta már, hogy ha fekszik neki a mód akkor oda tud pirítani. De említhetnénk Molnár Alex – Serbán Norbert duót is akik rendre oda tudnak pirítani az élmenők orra alá, csak úgy mint az újonc Fiatal Zoltán és Csiha Sándor. Ami a mezőnyt illeti abszolút az eddigi legerősebb az SBR League történetében, így minden adott egy nagyon szoros és izgalmas bajnoksághoz. 

Lássuk a pályát: 

Az első Japán nagydíjat (Fuji Television Japanese Grand Prix) 1976-ban rendezték meg a Fuji Speedwayen, mely Sizuoka tartományban található. A versenyeket 1987-től 2006-ig minden évben a Szuzukában rendezték meg. 1994-ben és 1995-ben Japánban két futamot rendeztek egy évben, hiszen a japán mellett a csendes-óceáni nagydíjat is ebben az országban rendezték, az Tanaka International Circuiton, Aidában. 2007-ben és 2008-ban ismét Fudzsiban rendezték meg a japán nagydíjat, majd 2009-től újra Szuzuka rendezi a nagydíjat.

Az évad 1. versenye a 2017-es ŐSZI WTCC TC1 bajnokságban.
Circuit Suzuka.png
Versenyadatok
Dátum 2017. október 22.
Hivatalos elnevezés 2017 Formula 1 Japanese Grand Prix
Helyszín Suzuka Circuit, Szuzuka, Japán
Versenypálya 5,807 km
Táv 69,684 km
Körök 12
Időjárás napos, száraz
Pole-pozíció
Versenyző GBR Lewis Hamilton
(Mercedes)
Idő 1:27,319
Leggyorsabb kör
Versenyző FIN Valtteri Bottas
(Mercedes)
Idő 1:33,144 (50. a(z) 53-ból)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.